Normalitatea majoritatii

Draga Bogdan,

Am vazut ca pe langa fotografie, iti place si sa scrii. Nu stiu daca o faci doar ca sa-ti aduci trafic pe partea foto, sau chiar doresti sa transmiti niste idei. In cazul al doilea, da-mi voie sa comentez cate ceva la ce ai scris. Sper ca gasesti utila conversatia.


“Lupii sunt gri. Câte unul, din când în când, iese albinos, iar haita îl reneagă. Le-a facut ceva? Nu. E lupul albinos normal? Da, ar spune un zoolog. Nu, ar spune lupii. “

Pe de o parte, lupii albinosi sunt extrem de rari si mai mult personaje fantastice decat subiectul unor studii stiintifice legate de comportamentul haitei fata de lupii de alta culoare. Exista lupi albi, dar aia sunt “normali” si e legat de evolutia lor in medii cu multa zapada.
Oricum, haitele de lupi se formeaza in jurul familiei. Ma indoiesc ca lupii si-ar abandona progeniturile pe criterii superficiale cum ar fi culoarea blanii (gen ratusca cea urata). Descendentii lor, cainii, pot sa considere oamenii familie, clar nu au norme legate de infatisarea membrilor familiei. De exemplu, uite doi lupi diferiti care nu se omoara intre ei:


Presupunand prin absurd ca te-ai pricepe la zoologie si comportamentul lupilor ar fi cum l-ai descris si deci “normal”, de ce ar trebui sa ni se para “normal” un astfel de comportament la oameni? Daca un animal si-ar omori copiii, ar trebui ca oamenii sa faca la fel? Daca da, de ce nu consideri normal comportamentul homosexual al lupilor? Si al atator alte animale.


“Și cu asta, am spus cam tot ce aveam de spus, deși eram pregătit pentru mai mult. Aud că Andrei Chiliman va fi sancționat de Consiliul National Impotriva Discriminării pentru că îi consideră "bolnavi" pe homosexuali. Cică asta e o afirmație homofobă.”

Homosexualitatea nu e o boala. A o considera nu numai ca denota o ignoranta completa in acest subiect, dar pe langa asta instiga la ura. E ca si cum ai considera calvitia ereditara o boala, si ai interzice casatoriile cu oameni chei. Oameni chei ar trebui sa treaca prin tratamente hormonale/chirurgicale ca sa le creasca parul si sa se poata casatori. Sa-si ascunda toata viata sub peruci calvitia. Caci altfel, gena calvitiei s-ar transmite mai departe.

Presupunand prin absurd ca este o boala, incurabila de altfel, ce fel de societate primitiva suntem daca ne-am “renega” bolnavii? Daca i-am exclude din societate si le-am limita drepturile.


“Nici pomeneală. Nu stiu daca sunt bolnavi, dar sigur homosexualii nu sunt normali. Modul particular în care fac sex, faţă de marea majoritate a omenirii, îi face diferiţi. Cum, in orice sistem, normalitatea este dată de majoritate, rezultă că homosexualii sunt anormali, fără ca asta să fie neapărat un lucru rău.”

Daca consideri normal un om doar daca face sex intr-un mod normal, atunci cine mai e normal? Poftim exemple de comportament anormal pentru un tanar de 25 de ani:
- sa nu te masturbezi (80% se masturbeaza)
- sa nu faci sex oral (75% o fac – si tipi si tipe)
- sa fii abstinent timp de un an (84% nu sunt)

Daca ai facut sex anal ca tipa (23%) sa stii ca esti anormala. Majoritatea tipelor n-au facut asta in ultimul an. Una din 5 tipe nu este “normala” din punct de vedere sexual. Ca tip sexul anal pasiv este si mai "anormal".

Si asa mai departe. Ce facem cu toti anormalii astia? Ii lasam sa se se casatoreasca? Poate statul, pentru a incuraja normalitatea ar trebui sa promoveze mai mult ca “bolnavii” sa se conformeze. Toata lumea macar un sex oral pe an! Toata lumea sa se masturbeze macar o data pe an! Baieti, lasati usa din spate, intrati prin fata ca tot omul!


“N-au decât să şi-o sugă unii altora cât vor, atâta timp cât o fac pe banii lor. Nu trebuie injurati pentru asta, dar nici laudati. Nu trebuie încurajaţi să facă asta decat de propriile organizatii, nu de catre stat. Banul public este menit întăririi unui stat, nu stimularii de anomalii sociale sau sexuale. Iar casatoria intre doi barbati, conform aceluiasi principiu al normalitatii generate de majoritate, este anormala. “

Iar aici o dai in discurs visceral cu ceea ce te deranjeaza pe tine la homosexualitate. Nu doua femei tinandu-se de mana. Nu doua femei care se ling, asta probabil ca e chiar sexy. Ci un tip sugandu-i-o altuia. Gandul ca tu sau un cunoscut de-al tau sa fi fost pus in pozitia umilitoare a barbatului ingenuncheat cu penisul altui barbat in gura iti provoaca o repulsie care te face sa reactionezi defensiv. Cine trebuie sa te protejeze pe tine pe familia ta si pe prietenii tai de aceasta primejdie? Ei bine, statul. Ca doar platesti taxe. Statul NU trebuie sa incurajeze aceasta boala, aceasta anomalie. Ar fi bine daca ar putea s-o elimine. Dar nu poate, dar macar sa nu se raspandeasca. Sa nu se ia si la oamenii sanatosi, de parca ar fi o boala contagioasa.


“Sigur, fanii casatoriilor intre homosexuali o sa invoce spiritul modernismului. Ca totul e doar o prejudecata in capul nostru. Ca asa cum s-a renuntat la virginitate inainte de casatorie, se poate renunta si la oprelistea asta. Ca asa cum am  inceput sa purtam doar slipul pe strada, fara sa fim arestati, e ok si sa se mameleasca doi barbati pe o banca, fara sa moara o baba de inima, cand ii vede.”

Drepturile egale intre oameni nu se dau in spiritul modernismului, ci pentru ca asa e corect. Nu e ca si cum am societatea romaneasca trebuie sa imite alte societati ca sa fie la moda, moderna. Aceste drepturi se dau pentru a crea o societate echitabila, fericita si sanatoasa. Iar pe moment ai o minoritate care nu are drepturi egale (ceea ce tu ai numi privilegii): casatorii si parteneriate civile, adoptii de copii etc.
Si da, este o prejudecata.
Sper ca stii ca e legal ca doua persoane de acelasi sex sa se sarute in public. Nu aici se duce lupta legala. De fapt lupta legala e pentru chestiile invizibile pentru “baba” cum ar fi parteneriate civile.


“Asa si e. Dar nu poti schimba regulile atat de profund pe cat vor homosexualii, pe considerente (sa nu uitam de lupul alb, da?) anormale. Homosexualii vor fi acceptati de comunitati cand vor comunitatile, nu cand  vor ei. Asa e viata. Iar aia care vaneaza homofobi ca sa-i faca prosti - sunt niste prosti mai mari. Oamenii nu se schimba atat de usor, si nu pot fi acuzati ca n-o fac. Ia invata sa inoti in 10 minute, pentru ca asa vreau eu, si vezi daca-ti iese... “

Aici democratia e inteleasa ca ochlocratie, sau tirania majoritatii. Dreptatea si egalitatea in drepturi trebuie sa astepte pana cand majoritatea are chef sa o accepte. Pana atunci, descurcati-va cum puteti.
Nu vanez homofobi, nu te-am facut prost. Ti-am atacat niste argumente. Pe care la randul tau le poti combate.
Analogia cu inotul e proasta. Oamenii care vor, se schimba. Capitalismul, telefoanele mobile si blogurile nu existau acum 25 ani. Cine a vrut sa tina pasul a facut niste eforturi si a invatat sa inoate in noul mediu digitalizat si competitiv. Cine nu, s-a izolat intr-o bula de minciuni (gen: era mai bine pe vremea lu Ceausescu, tehnologia ne face antisociali samd).


“Cat despre logica homosexualilor pe subiectul drepturilor civile... Aveti, ma, drepturi civile. Exact ca noi toti. Ce vreti voi sunt chestii in plus, si asta nu e corect. Dupa logica voastra, politia n-ar trebui sa respinga barbatii cu inaltimea sub 1.75m, ci sa faca brigazi de mignioni. N-ar trebui sa se mai tina, obligatoriu, carnea in vitrine frigorifice la piata, atatat timp cat mii de oameni ai strazii o mananca si de pe jos, cu viermi cu tot. Si violatorii ar putea invoca drepturi civile: in fond, ce e asa grav ca le place sa faca sex brutal, cu necunoscute?! Pentru ei e normal.”

Au multe drepturi pe care nu le aveau inainte, corect. De exemplu, sa nu fie arestati ca se tin de mana pe strada. Sa nu fie dati afara de la serviciu pe criterii de orientare sexuala.
Dar sunt cateva drepturi pe care nu le au: parteneriate civile si casatorii, adoptii de copii. Drepturi pe care restul populatiei le are. Exista argumente pentru a nu le oferi aceste drepturi, dar “boala” sau “anormalitea sexuala” nu sunt motive. Bolnavii au dreptul sa se casatoreasca. La fel si persoanele "anormale" care nu fac sex oral sau nu se masturbeaza.

Restul de argumente cu carnea cu viermi si violatorii le pun pe seama acelorasi greturi pe care ti le provoaca imaginea sexului oral sau anal dintre doi tipi. Nicidecum nu sunt argumente logice pentru interzicerea egalitatii in drepturi.


“De-aia intreb: ne-am tampit cumva cu totii?”

Probabil ca nu. Si sper ca nu, pentru ca solutiile logice sa fie aplicate, nu cele tampite. Totusi insinuezi ca homosexualii sau “fanii” acestora sunt tampiti. Ca nah, unu dintre noi tre sa fie prost, nu?



Comentarii

Postări populare